درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-12-20  |  2025-03-10  |  بروز شده در: 1403/12/20 - 06:02:4 FA | AR | PS | EN
خطر بازی با کارت تروریزم برای بازیگران اصلی آن            درخواست سازمان ملل برای توقف کشتار غیرنظامیان در سوریه            رئال مادرید با بارسلونا هم امتیاز شد            شش گروه از مهاجران افغان می‌توانند در ایران زندگی کنند            حکومت طالبان خواهان همکاری عربستان شد            توقف پذیرش افغان‌ها در حکومت آینده آلمان            در صورت جنگ هم تجهیزات نظامی امریکا برنمی‌گردانیم            اخراج مهاجران افغان از پاکستان و ایران ادامه دارد            رهبر ایران پیشنهاد ترامپ را رد کر د            متقی در رأس یک هیئت به مسقط سفر کرد            برگزاری جرگه بزرگان برای بازگشایی تورخم             ترامپ؛ گورباچُف امریکایی، آیا تاریخ تکرار می شود؟            اسرائیل به دنبال اشغال مناطق دیگر فلسطین است            حمله گسترده ارتش روسیه برای بازپس‌گیری کورسک آغاز شد             آواره شدن ۸۰۰ خانواده از اثر درگیری در تورخم            






تاریخ نشر: 1395/12/23 - 05:52:0
تعداد بازدید: 1175
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

چرا صلح با طالبان نتیجه‌بخش نیست؟
چرا صلح با طالبان نتیجه‌بخش نیست؟

حتی در صورت صلح با طالبان، ناامنی ها همچنان در افغانستان تداوم خواهد یافت، چراکه سرویس های اطلاعاتی و جاسوسی غربی ها و برخی از کشورهای منطقه، خواهان برچیده شدن طالبان و فعال شدن گروه تروریستی داعش در افغانستان هستند.

اخیرا دفتر نمایندگی سازمان ملل در کابل با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که (تادامچی یاماموتو) نماینده ویژه این سازمان در امور افغانستان در گزارش خود به شورای امنیت سازمان ملل متحد، آورده است که طالبان باید بخشی از آینده افغانستان باشد، زیرا جنگ راه حل افغانستان نبوده و پیوستن طالبان به روند سیاسی، تنها راه پایان جنگ طولانی افغانستان است. به گفته یاماموتو، برای ایجاد صلح، امنیت و ثبات در افغانستان هم جامعه جهانی باید کمک کند و هم باید تنش ها بین دو کشور افغانستان و پاکستان کاهش یابد.

 

هرچند پیوستن طالبان به پروسه همواره مطرح بوده، اما نتیجه مشخصی نداشته است. چرایی این وضعیت را باید در اهداف و منافع متفاوت بازیگران خارجی و سپس داخلی جست وجو کرد. واقعیت این است که دو دیدگاه متفاوت در خصوص مذاکره صلح با طالبان وجود دارد. دیدگاه اول این است که صلح با طالبان کلید حل مشکلات و ایجاد صلح در افغانستان است. به همین جهت نیز مذاکره با طالبان و شریک ساختن آنان در ساختار قدرت افغانستان باید در دستورکار قرار گیرد. ارائه کنندگان این دیدگاه هرچند جامعه غربی است، اما بازیگرانی نظیر روسیه، چین و ایران از این ایده استقبال و حمایت می کنند.

 

اما دیدگاه دوم بر این باور است که حتی در صورت صلح با طالبان، ناامنی ها همچنان در این کشور تداوم خواهد یافت، چراکه سرویس های اطلاعاتی و جاسوسی غربی ها و برخی از کشورهای منطقه، خواهان برچیده شده طالبان و فعال شدن گروه تروریستی داعش در افغانستان هستند. حامیان این ایده امریکا و حامیان غربی و عربی آنها در منطقه هستند که هر چند در ظاهر از مذاکره با طالبان سخن می گویند، اما در پشت پرده اهداف دیگری را دنبال می کنند. از دید امریکا طالبان باید جای خودش را به داعش دهد و پس از صلح با طالبان، دوباره بدنه پایین طالبان در ذیل داعش در افغانستان فعال شوند. موضوعی که عملاً پیگیری می شود و در چنین دیدگاهی سازمان ملل نیز از پیوستن طالبان به پروسه صلح سخن می گوید.

 

 گذشته از این دو دیدگاه که به طور کلی مطرح شد، پیوستن طالبان به پروسه صلح موضوع تازه ای نیست و این سؤال اساسی همچنان وجود دارد که چرا به رغم مذاکرات متعدد با طالبان، نتیجه مشخصی حاصل نشده است؟ در پاسخ به این سؤال باید به چند نکته مهم اشاره کرد:

- اساساً بازیگران اصلی صلح با طالبان در افغانستان، چه در داخل و چه در خارج متعدد و متنوع است. در خصوص مذاکره با طالبان در جناح های حاکم به ویژه جناح اشرف غنی و جناح دکتر عبدالله از یکسو و سایر جریان های سیاسی و قومی پشتون، تاجیک، ازبک و هزاره از سوی دیگر رویکرد هماهنگ و یکسانی وجود ندارد و همین امر موجب شده است تا نحوه برخورد با طالبان از سوی جریان های سیاسی، رویکردهای متفاوتی داشته باشد، البته جناح حاکم یعنی اشرف غنی و دکتر عبدالله موافق مذاکره با طالبان هستند، اما نسبت به کم و کیف و چگونگی مذاکره رویکرد متفاوتی دارند.

 

- وجود بازیگران متعدد خارجی که هر یک به دنبال اهداف و منافع خاصی در افغانستان حضور دارند، روند مذاکرات با صلح را با پیچیدگی و دشواری خاصی روبه رو ساخته است. امریکا، انگلیس، پاکستان، روسیه، چین، عربستان سعودی، هند، ترکیه و ایران از جمله بازیگران مؤثر افغانستان محسوب می شوند که هر یک دارای اهداف و منافع خاصی در افغانستان هستند. بدون شک تضاد منافع به ویژه میان هند و پاکستان، روسیه و امریکا، عربستان و چین، روند و نتیجه مذاکرات را با مشکل روبه رو خواهد کرد.

 

- موضوع مهم دیگر اینکه اساساً اراده جدی برای مذاکره صلح با طالبان به ویژه در میان بازیگرانی چون امریکا و انگلیس وجود ندارد. امریکایی ها برای تداوم اشغال افغانستان بر اساس قرارداد امنیتی کابل- واشنگتن، به درجه ای از ناامنی کنترل شده نیازمندند. در واقع مذاکره ابزاری برای پیشبرد اهداف غربی هاست و به همین جهت تلاش می کنند تا با مدیریت جنگ، به اهداف خاص خود در منطقه دست یابند که ایجاد فشار و مدیریت قدرت هایی نظیر چین و روسیه و ایران، یکی از محورهای سیاست خارجی امریکایی هاست. دقیقاً اسفند سال گذشته بود که جان کربی سخنگوی وزارت خارجه امریکا اعلام کرد طالبان می توانند از راه مصالحه، بخشی از آینده سیاسی افغانستان باشند، در غیر آن توسط نظامیان افغان سرکوب خواهند شد. چنین اظهاراتی بارها از سوی مقامات امریکایی و ناتو بیان شده است، اما واقعیت این است که صلح و ثبات در افغانستان اولویت امریکایی ها نیست و مبارزه با تروریسم یک دروغ بزرگ بود و حضور نیروهای خارجی تنها به افزایش ناامنی ها و گسترش دامنه جنگ در افغانستان منجر شد.

 

- تضعیف و فروکش شدن داعش در سوریه و عراق، به شدت بر تحولات افغانستان تأثیرگذار خواهد بود. بدون شک جغرافیای افغانستان از جمله بسترهایی است که ظرفیت میزبانی بقایای داعش را داراست و حامیان داعش در عراق و سوریه، برای جبران شکست هایشان، از داعش در افغانستان حمایت همه جانبه خواهند کرد. در پایان باید عنوان کرد که هرچند جنگ راه حل درستی نیست، اما بدون شک صرف انجام مذاکراتی که بازیگران درگیر در آن همچنان رویکرد تقابلی با هم داشته باشند، به ایجاد صلح، ثبات و امنیت در افغانستان نخواهد انجامید. اینکه گفته شود صلح تنها از طریق مذاکرات امکانپذیر است، یک گزاره کلی و بسیط است و این امیدواری که پس از مذاکراتی، طالبان به پروسه صلح خواهد پیوست یا طالبان بخشی از آینده افغانستان خواهد شد، به نوعی ایده آل به نظر می رسد و با واقعیت های میدانی این کشور و منطقه فاصله دارد، به این دلیل که کشورهای غربی همچنان برای رسیدن به اهداف شوم خود نیازمند گروه های تکفیری و تروریستی در منطقه هستند.

منبع: جوان

انتهای پیام

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/5630


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

خطر بازی با کارت تروریزم برای بازیگران اصلی آن


ترامپ؛ گورباچُف امریکایی، آیا تاریخ تکرار می شود؟


امریکا و پاکستان با کارت تروریزم وارد بازی تازه می شوند


سخنرانی ترامپ در کنگره شکاف ملی ایجاد شده در امریکا را عمیق‌تر می‌کند


سنگسار مجازی یک دختر!


حکومت طالبان و پاکستان از همدیگر چه می‌خواهند؟


قهرمان سازی زلنسکی از سوی رسانه های غربی؟


تاثیر نزدیکی امریکا و روسیه بر رابطه تهران و مسکو چه خواهد بود؟


افزایش سفر های مقامات پاکستانی به کشورهای منطقه


اختلاف مواضع عربستان و مصر در خصوص سوریه


حکمتیار: در افغانستان همه دست به ماشه اند


انتقال میزبانی کنفرانس امنیتی هرات؛ از آسیا به اروپا


بررسی علل سقوط دولت‌ها در سوریه و افغانستان


بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

در جریان یک هفته، ۸۵هزار تن کالا از طریق راه‌آهن منتقل شده است

خطر بازی با کارت تروریزم برای بازیگران اصلی آن

درخواست سازمان ملل برای توقف کشتار غیرنظامیان در سوریه

رئال مادرید با بارسلونا هم امتیاز شد

شش گروه از مهاجران افغان می‌توانند در ایران زندگی کنند

حکومت طالبان خواهان همکاری عربستان شد

توقف پذیرش افغان‌ها در حکومت آینده آلمان

در صورت جنگ هم تجهیزات نظامی امریکا برنمی‌گردانیم

اخراج مهاجران افغان از پاکستان و ایران ادامه دارد

رهبر ایران پیشنهاد ترامپ را رد کر د

متقی در رأس یک هیئت به مسقط سفر کرد

برگزاری جرگه بزرگان برای بازگشایی تورخم

ترامپ؛ گورباچُف امریکایی، آیا تاریخ تکرار می شود؟

اسرائیل به دنبال اشغال مناطق دیگر فلسطین است

حمله گسترده ارتش روسیه برای بازپس‌گیری کورسک آغاز شد

آواره شدن ۸۰۰ خانواده از اثر درگیری در تورخم

شهروندان امریکا از سفر به پاکستان منع شدند

بازی بارسلونا - اوساسونا چرا لغو شد؟

افزایش انتقال نفت و گاز؛ محور گفتگوی مقامات افغانستان و ترکمنستان

ایران از ابتکار روسیه در مورد مذاکرات با امریکا استقبال کرد

کمک ۴ میلیون یورویی ایرلند به افغانستان

مجاهد:حقوق زنان در افغانستان با غرب فرق دارد

صادرات ۱۱۰۰ تُن جلغوزه سیاه در ۱۱ ماه گذشته

هشدار پاکستان برای افغان‌های دارای کارت ای‌سی‌سی

عفو بین الملل تبعیض علیه زنان را در افغانستان غیر انسانی خواند


خبرهای پزشکی


خبرگزاری انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.